Home » Wie ben ik

Wie ben ik

Mag ik mij voorstellen Sylvia van der Schoot ;

Toen ik een maand of 6/7 ging verhuizen,kregen ik veel 12000 vierkante meter grond,al snel kwam ik op het idee om een paar kipjes te kopen zodat ik lekker eigen eitjes zoueten.

Ik ging naar het bad in luik en kochten daar sussex legkippen,gelukkig met mijn kippen en veel plezier ging ik naar huis.

Ik had nooit een kip gehad en moest eraan wennen.Maar al gauw was ik verkocht en ging weer naar een markt,waar ik voor het eerst een grote Brahma haan en drie hennen zagen, ik was gekijk verliefd op dit stel.Iedereen wat op bezoek kwam,vonden het ook prachtige kippen.

Toen sloeg het Brahma virus toe mag je wel stellen,ik ging me verdiepen hoe een brahma eruit moest zien en ging naar tentoonstellingen kijken.

 

Na Lid geworden te zijn bij de vereniging De Korhoen kwamen in contact met Jan Leyen.Hij verkocht mij een prachtige zwarte Haan en twee blauwe hennen.

Waar ik dolblij en apetrots op was,ik hoop nu dat ik dit jaar ook eigen kuikens krijg zodat deze lijn blijft bestaan.

Verder ben ik nu druk bezig alles te leren over  broeden  broedmachine, de kuikens. Een ding is zeker deze hobby is veel moeilijker dan men zou denken.