Home » Dagboek

Dagboek

Beste Mensen,

 

Na 18 dagen de eieren bekeken te hebben, en trouw elke dag de eieren gekeerd te hebben, gaan ze nu uit de broedmachine en de broedmoeder in voor de laatste drie dagen, waarna als het goed is de kuikens moeten gaan uitkomen.

Reuze spannend zullen drie lange dagen worden.

Nadat ik deze lange drie dagen had afgewacht zag ik plotseling dat een gaatje in een ei zat,de adreline begon te stromen,zou het dan toch er een echt levend kuiken uitkomen? Nadat ik het gaatje had gezien gebeurde er weer niets meer ,internet opgedoken ,daar stond dus geen zorgen maken het kuiken gaat 3 tot 8 uur uitrusten om de volgende stap te kunnen doen, de eierschaal kapot maken. En dat gebeurde dan ook helemaal volgens het boekje, kwamen de kuikens uit de schaal.

Het waren de eieren die ik van mijn broer had gekregen , die ik van hem kreeg omdat mijn kippen niet aan de leg wilde. Deze kippen zijn familie van mijn kippen ,zo kunnen we over en weer de eieren ruilen en de hanen omruilen, zonder er vreemd bloed in te fokken.

En nu was het dan zover op 29 en 30 januarie werden er 4 kuikens geboren ik was zo blij het is toch een klein wonder, hoe zoiets kan groeien ,hoe ze proberen de eten en drinken en rennen door het kistje en dan weer omvallen. Nu op 31 januarie zijn er weer drie kuikens bezig uit het ei te komen,dat zou toch een goed resultaat zijn als er zeven van de acht kuikens uitgekomen zijn.

Inmiddels zijn mijn eigen kippen ook aan de leg , hoop nu dan op mijn eigen eerste kuiken binnenkort,houd jullie op de hoogte

Nou de drie zijn nu ook geboren twee vrij snel achter elkaar,maar nummer drie liet bijna een dag op zich wachten.Iedere keer kijken  of alles goed is ,schoon water hebben ,eten, bodem schoon houden, wat tegen ze praten ze strelen zodat ze fijn tam worden.

Maar ze zijn er, ik denk een zwarte een blauwe en een vuilwit of licht blauw , we weten natuurlijk niet welke kleur de kuikens bij de geboorte hebben, zal komen , door jaren ervaring , dat je dat gaat zien.

Ik hoop dat ze gezond blijven en uit groeien tot volwassen kippen zodat we het resultaat zien van onze hennen en hanen.en gecombineerd met de haan en hennen van mijn broer. Ze maken kabaal voor tien, maar wel leuk.